Вівторок, 14.05.2024, 13:01

Мостиське районне управління юстиції

Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Вересень » 27 » ОСОБЛИВОСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІДКРИТОСТІ, ПРОЗОРОСТІ ТА ДЕМОКРАТИЧНОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ВИБОРІВ
11:44
ОСОБЛИВОСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІДКРИТОСТІ, ПРОЗОРОСТІ ТА ДЕМОКРАТИЧНОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ВИБОРІВ
05.07.2012 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року». Цей Закон визначає порядок застосування відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення для спостереження за організацією проведення голосування та підрахунку голосів на звичайній виборчій дільниці під час проведення виборів народних депутатів України у день голосування 28 жовтня 2012 року.
Організація відеоспостереження у приміщенні для голосування відбувається шляхом встановлення системи відеоспотреждення, а також обладнання для утворення каналів відеозв'язку. Туди мають входити ноутбук, 2 веб-камери, 2 USB-подовжувача.
Застосування системи відеоспостереження дільничною виборчою комісією у день голосування та під час підрахунку голосів є обов'язковим.
Відеоспостереження транслюватиметься на сайті ЦВК і має розпочатися не пізніше підготовчого засідання ЦВК в день голосування. Після закінчення голосування відеоспостереження має відбуватися в режимі запису аж до підписання протоколу і не може бути призупинено раніше, ніж буде підписаний протокол і має зберігатися рік після офіційного проголошення результатів виборів. Весь цей порядок не стосується окружних виборчих комісій, спеціальних виборчих комісій в тюрмах, лікарнях і т. д. і виборчих комісій на дільницях закордоном.
Дільнична виборча комісія повинна забезпечити початок безперервного функціонування системи відеоспостереження у день голосування для можливості передачі відеозображення з дільниці та його перегляду у режимі реального часу на відповідному веб-сайті у мережі Інтернет не пізніше початку підготовчого засідання відповідної дільничної виборчої комісії, а також припинення функціонування у такому режимі після закінчення голосування.
Веб-камери повинні розташовуватися таким чином, щоб не порушувати таємницю волевиявлення виборців і забезпечити умови для вільного формування виборцем своєї волі та її вільного виявлення, одночасно забезпечуючи контроль виборців і громадськості за дотриманням процедури голосування і підрахунку виборчих бюлетенів.
Матеріали відеоспостереження зберігатимуться протягом одного року з дня офіційного оприлюднення результатів виборів народних депутатів України, після чого знищуватимуться в установленому Центральною виборчою комісією порядку. 
Повноваження щодо здійснення контролю за додержанням вимог Закону України «Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року», виконання функцій розпорядника систем відеоспостереження покладаються на Центральну виборчу комісію.

Спеціаліст І категорії Мостиського
районного управління юстиції                                                                              Нікішина Ю.В.

Переглядів: 787 | Додав: Justycija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: