Вівторок, 14.05.2024, 08:28

Мостиське районне управління юстиції

Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Вересень » 18 » Національна система опрацювання звернень до органів виконавчої влади
10:01
Національна система опрацювання звернень до органів виконавчої влади
За необхідності врегулювання функціонування Національної системи опрацювання звернень до органів виконавчої влади та врегулюванням діяльності в Автономній Республіці Крим, обласних, міських у містах Києві та Севастополі контактних центрів, відповідно до Концепції створення Національної системи опрацювання звернень до органів виконавчої влади, схваленої 9 червня 2011 року, постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2012 року №21 затверджено Положення про Національну систему опрацювання звернень до органів виконавчої влади та Типове положення про контактний центр Автономної Республіки Крим, області, міста Києва і Севастополя.
Національна система опрацювання звернень до органів виконавчої влади - система контактних центрів, телефонних "гарячих ліній”, довідкових телефонних служб органів виконавчої влади, які за допомогою засобів телекомунікації забезпечують за принципом "єдиного вікна” оперативний розгляд органами виконавчої влади звернень громадян, підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців, органів місцевого самоврядування.
Національна система складається з державної установи "Урядовий контактний центр”, контактних центрів Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва і Севастополя, телефонних "гарячих ліній”, а також довідкових телефонних служб органів виконавчої влади, об’єднаних на базі Урядового контактного центру.
Основними завданнями Національної системи є: 1) приймання, реєстрація та попередній розгляд звернень, що надходять за допомогою засобів телекомунікації, надсилання їх органам виконавчої влади відповідно до компетенції для розгляду та вирішення по суті порушених у таких зверненнях питань; 2) проведення аналізу результатів розгляду звернень органами виконавчої влади відповідно до їх компетенції; 3) проведення моніторингу та аналізу громадської думки; 4) інформування заявників щодо норм законодавства, надання необхідних консультаційних послуг і роз’яснень з пріоритетних питань державної політики.

Як надіслати звернення 
до органів виконавчої влади ?
Звернення громадян, підприємств, установ та організацій, фізичних осіб — підприємців, органів місцевого самоврядування надсилаються через веб – сайт Урядового контактного центру (www.ukc.gov.ua) безпосередньо органам виконавчої влади, до повноважень яких належить вирішення порушених у зверненнях питань.
У зверненні необхідно вказати повні реквізити юридичної чи фізичної особи, органу місцевого самоврядування,  чітко і зрозуміло викласти суть порушеного питання.
Відповідь авторові звернення надсилається на електронну адресу або (за бажанням заявника) письмово - на поштову адресу, які вказані ним при реєстрації.
Звернення не приймається до розгляду, якщо:
містить нецензурну лексику або образи;
порушене у зверненні питання не належить до компетенції органів виконавчої влади;
текст написано з використанням латиниці;
не вказані дані, які обов'язкові для заповнення картки заявника.
Зміст звернення має бути стислим та інформативним, містити конкретні факти по суті питання. Реквізити юридичної чи фізичної особи, органу місцевого самоврядування повинні вноситись ретельно, що прискорить опрацювання звернення відповідним органом виконавчої влади та надання відповіді заявнику.
Звернення реєструються та надсилаються на розгляд до органів виконавчої влади в режимі роботи урядової телефонної "гарячої лінії".
Номер телефону урядової «гарячої лінії»: 0-800-507-309
Урядова телефонна «гаряча лінія» працює крім святкових днів та неділі за наступним графіком: 
понеділок – п’ятниця з 8 до 21 години, 
субота – з 8 до 19 години
(дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні)


Спеціаліст І категорії Мостиського РУЮ                                    Ю.В. Нікішина

Переглядів: 832 | Додав: Justycija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: