Понеділок, 13.05.2024, 20:03

Мостиське районне управління юстиції

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Лютий » 21 » Живи так, щоб сильніші за тебе не кривдили тебе, а ти не ображав слабших за себе
15:46
Живи так, щоб сильніші за тебе не кривдили тебе, а ти не ображав слабших за себе
У сучасному сьогоденні дуже часто ми чуємо про те, що насильства в сім’ї не повинно бути. Проте також часто ми чуємо про випадки скоєння насильства чоловіка над жінкою, батьків над дітьми. Найстрашніше те, що рамки сімейного насильства виходять за межі дому – і розширюють їх діти, які потерпають від насильства в сім’ї, скоюючи жорстокі вчинки по відношенню до своїх однолітків. І це є серйозною загрозою, порушенням прав людини, які держава має відстоювати й захищати. Тож ця проблема потребує загальної уваги та вирішення на державному рівні.
Кожен з нас уявляє собі ідеальну сім'ю майже раєм, в якому можна сховатися від небезпек невідомого світу. Проте для багатьох сімей реальністю є постійні випадки насильства, а рідний будинок стає ще більш небезпечнішим, ніж вулиця. Вірогідність отримати травму від близької людини, іноді набагато вища, ніж від незнайомця. Дуже багато людей зустрічаються з тим, що удома, за закритими дверима, їх чекає:
- умисне нанесення  одним  членом сім'ї  іншому  члену  сім'ї  побоїв,  тілесних ушкоджень,  що може призвести  або  призвело  до   смерті   постраждалого,   порушення фізичного  чи  психічного  здоров'я,  нанесення шкоди його честі і гідності; 
- сексуальне - протиправне посягання одного члена сім'ї на статеву недоторканість іншого члена сім'ї,  а також дії сексуального характеру по відношенню до неповнолітнього  члена сім'ї
- насильство,  пов'язане з дією одного члена сім'ї  на  психіку  іншого  члена  сім'ї  шляхом словесних  образ або погроз,  переслідування,  залякування,  якими навмисно   спричиняється   емоційна   невпевненість,   нездатність захистити себе та може завдаватися або завдається шкода психічному здоров'ю
- умисне  позбавлення  одним членом сім'ї іншого члена сім'ї                                                 житла,  їжі, одягу та іншого майна чи коштів,  на які постраждалий має передбачене законом право,  що може  призвести  до його смерті,  викликати порушення фізичного чи психічного здоров'я. 
А як хочеться бачити скрізь усміхнені обличчя, радіти сонячному дню, дивитися по телевізору пригоди веселих та кумедних героїв, проглядати старі кінофільми, в яких ніхто і не чув про насильство! Хочеться жити серед добрих душею людей, жити в злагоді та любові. Відчувати себе потрібним, робити важливі справи, від яких стає легко на душі. Мати чисте серце, в якому немає місця заздрощам, любити і бути любимим. Мені здається, що про це мріють усі люди, але чомусь, намагаючись щось наздогнати, якусь примарну Пташку Щастя, забувають про це і живуть за вовчими законами.
В Україні сформована система, яка працює на попередження насильства шляхом широкої просвітницької роботи, виявлення та покарання винуватців таких злочинів проти дітей, надання допомоги.
Згідно з чинним законодавством, служби, на які покладено функції з питань попередження насильства в сім’ї, органи внутрішніх справ, установи і заклади освіти та охорони здоров’я здійснюють заходи щодо попередження та подолання усіх видів насильства стосовно неповнолітніх, зокрема надають необхідну допомогу дітям - жертвам насильства.
Закон України «Про попередження насильства в сім'ї» наділяє нас досить широкими можливостями щодо звернення до вказаних органів та установ за допомогою у ситуації сімейного насильства, що тягне за собою вжиття визначених заходів по його запобіганню. Проте законодавство з питань попередження сімейного насильства стане ефективним  інструментом захисту від насильства в родині лише за умови широкого доступу до інформації із проблеми профілактики насильства в сім’ї, плідного співробітництва громадських організацій та органів влади й місцевого самоврядування, а також активної протидії кожного з нас цьому принизливому для людської гідності явищу. 
А як хочеться бачити скрізь усміхнені обличчя, радіти сонячному дню, дивитися по телевізору пригоди веселих та кумедних героїв, проглядати старі кінофільми, в яких ніхто і не чув про насильство! Хочеться жити серед добрих душею людей, жити в злагоді та любові. Відчувати себе потрібним, робити важливі справи, від яких стає легко на душі. Мати чисте серце, в якому немає місця заздрощам, любити і бути любимим. 
Якщо Ви чи Ваші рідні стали жертвами насильства звертайтесь за телефонами:
Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Мостиської РДА  (03234) 4 11 58
Служба у справах дітей Мостиської РДА  (03234) 4-12-25. 
Прокуратура Мостиського району (03234) 4-13-90, (03234) 4-13-82. 
Мостиський РВ ГУМВСУ у Львівській області (03234) 4-11-65, (03234) 4-15-80 або 102.
Мостиське районне управління юстиції   (03234) 4-33-29.



Провідний спеціаліст реєстраційної 
служби Мостиського районного 
управління юстиції
Л.Р. Яворська

Переглядів: 711 | Додав: Justycija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: