Понеділок, 13.05.2024, 00:57

Мостиське районне управління юстиції

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 16 » Профілактика насилля серед підростаючої молоді
15:46
Профілактика насилля серед підростаючої молоді

             Сьогодні дуже часто ми чуємо про те, що насильства не повинно бути. Проте також часто ми чуємо про випадки скоєння насильства чоловіка над жінкою, батьків над дітьми. Найприкріше те, що рамки насильства виходять за межі дому – і розширюють їх діти, які потерпають від насильства в сім’ї, скоюючи жорстокі вчинки по відношенню до своїх однолітків.
             Проблема насилля та жорстокості серед школярів є найактуальнішою в сучасній школі. Дуже часто прояви насилля виникають через дрібниці, через невміння спілкуватись, небажання зважати на потреби інших, надмірну агресію.
             По-перше, сучасні учні живуть у негативному інформаційному просторі: з екранів телевізорів, з моніторів комп’ютерів безперервно транслюються жорстокі сцени насильства, бійки; пропагується фізичне насилля, сексуальна розпуста, цинізм.                                                

На жаль підлітки в силу своїх вікових особливостей не здатні «відфільтровувати » цей негатив, це шкодить на психіку дитини. Дуже часто підлітки наслідують моделі жорстокої поведінки, хочуть бути « крутими » в очах ровесників.                                                

По-друге, негативний вплив реклами, де пропагують алкоголь, жодне спортивне змагання не обходиться без реклами, яка рекламує алкогольні напої. Звичайно, діти піддаються негативному впливу рекламованих алкогольних напоїв і починають вживати їх , що призводить до необдуманих кроків із застосуванням фізичної сили.                                  

 По-третє, не останню роль відіграє сімейне виховання, діти завжди є дзеркалом своїх батьків. Дуже часто вони стають свідками сімейних конфліктів між батьками, де принижується їх гідність.                            Є сім ї, де батьки зловживають алкоголем і діти потерпають не тільки від психічного, але й від фізичного насилля. Навіть у благополучних родинах не рідко батьки вчать свою малечу віддавати здачу, вирішувати конфлікти із застосуванням фізичної сили.                                

Дуже часто від знущань ровесників потерпають діти із малозабезпечених сімей, вони стають об’єктом насміхань. Також хлопці та дівчата в яких низька самооцінка та учні, які є ізольованими в класних колективах.                

На жаль тисячі українських дітей страждають від жорстокого поводження. Не рідко буває так, що батьки і не здогадуються про те, що саме вони подають поганий приклад для своїх любих діток. Адже вони вчаться, наслідуючи поведінку дорослих.                            

Начальник управління юстиції                                                 М.М. Гандз

 

Переглядів: 361 | Додав: Justycija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: