Неділя, 12.05.2024, 07:29

Мостиське районне управління юстиції

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 31 » Про запровадження електронного сервісу з проставлення апостиля
09:17
Про запровадження електронного сервісу з проставлення апостиля

З 20 листопада 2015 року  в Україні  запроваджено електронний сервіс  з проставлення  апостиля на офіційних документах, що видаються  органами юстиції та судами, а також на  документах, що оформляються  нотаріусами України.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04 листопада 2015 року №890 «Деякі  питання  забезпечення  запровадження  електронного сервісу  з проставлення  апостиля» створено Електронний реєстр апостилів (далі – Реєстр), який є єдиною електронною базою даних,  що містить відомості про проставлені  апостилі  з дня  його запровадження.
Однією з важливих функцій реєстру  є дистанційне  опрацювання  документів органами, уповноваженими  на проставлення апостиля. Завдяки  використанню  сучасних технологій громадяни і юридичні особи можуть отримати дану послугу  за місцем  свого перебування у  будь-якій  області, без потреби витрачати кошти і час на поїздку  до Києва.  Прийняття, розгляд та видача  документів, поданих для  проставлення  апостиля відтепер здійснюють  територіальні органи юстиції, а саме: відділи державної реєстрації актів цивільного стану.
У місті Мостиська  Львівської області уповноваженим органом на прийняття офіційних документів, що видаються органами юстиції та судами, а також документів, що оформляються  нотаріусами України,  для  проставлення  на них апостиля визначено відділ державної реєстрації актів цивільного стану Мостиського районного управління юстиції у Львівській   області (адреса – 81300 обл. Львівська, м. Мостиська , вул. Грушевського, 6 , контактний телефон (03 234 4-15-25 ). e-mail:  vcs@ms.lv.drsu.gov.ua  
Проставлення апостиля  здійснюється  за заявою будь-якої особи, яка подає відповідний  документ, шляхом її особистого звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану  або надіслання  заяви про проставлення  апостиля  поштовим зв`язком  до Міністерства  юстиції України чи його територіальних органів.
Поштовим  зв`язком  може бути надіслана  заява про проставлення  апостиля  виключно з-за кордону та для  проставлення  апостиля на документах про державну  реєстрацію актів цивільного стану.
Проставлення апостиля, відмова у його проставленні  здійснюються  у  строк  до 2 робочих днів.
У разі  необхідності отримання  зразка  підпису, відбитка  печатки та/або штампа, а також здійснення перевірки документів про державну реєстрацію актів цивільного стану у випадках відсутності відомостей про них у Державному реєстрі актів цивільного стану  громадян та/або виникнення сумніву щодо їх достовірності строк  розгляду  документів  на проставлення апостиля  може бути продовжено до 20 робочих днів.
За надання  послуг з проставлення  апостиля справляється  плата  у  розмірах, визначених законодавством. Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 18.12.2003 №161/5 «Про розмір та  порядок  оплати послуг з проставлення  апостиля», установлено плату  за надання  послуг з проставлення апостиля для:
-          громадян України, іноземних громадян та осіб без громадянства – 3 неоподатковувані  мінімуми доходів  громадян (51 грн.);
-          юридичних осіб – 5 неоподатковуваних мінімумів  доходів  громадян (85 грн.).
Від внесення  плати звільняються  інваліди І-ї і ІІ-ї груп, інваліди Великої Вітчизняної війни, громадяни, які належать до першої категорії потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та діти-сироти у разі  проставлення  апостиля на  документах, що стосуються  безпосередньо цих громадян.
Формування  штампу  апостиля  здійснюється  органом уповноваженим  на проставлення  апостиля (Міністерством юстиції України) за допомогою програмних засобів реєстру  у вигляді  електронного документа.
Будь-яка особа за  допомогою мережі Інтернет може безоплатно  перевірити факт видачі  апостиля  у режимі  он-лайн через веб-сторінку, яку веде адміністратор Реєстру.
 

Начальник відділу ДРАЦС
Мостиського РУЮ                                         Воїнська Олександра Ярославівна

Переглядів: 400 | Додав: Justycija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: