Субота, 11.05.2024, 23:27

Мостиське районне управління юстиції

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Березень » 16 » ПІЛОТНІ ПРОЕКТИ ОРГАНІВ РЕЄСТРАЦІЇ
14:38
ПІЛОТНІ ПРОЕКТИ ОРГАНІВ РЕЄСТРАЦІЇ

«ЕКСТЕРИТОРІАЛЬНІСТЬ»
Нині, підприємці у Київській та Вінницькій областях - територіях де запроваджено цей проект - мають можливість подавати документи на реєстрацію в будь-якому офісі реєстрації у межах цих регіонів.
Нині проект планується поширити на міста Київ, Івано-Франківськ та Калуш.

«МОДЕЛЬНИЙ ОФІС»
 У жовтні 2014 року розпочато пілотний проект у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно у міських реєстраційних службах Вінниці, Дніпропетровська, Львова, Харкова, Черкас, Чернігова та Києва.
Головною ціллю проекту є розділення функцій з прийому/видачі документів та прийняття рішень за результатами їх розгляду між різними особами.
Особливістю проекту є те, що реєстратор власноруч заповнює відповідні електронні заяви. Громадянину залишається лише перевірити правильність ведених даних.
Розподілроботи між фронт- та бек- офісамискоротив час необхідний для оформлення паперівз 40 до 15-20 хвилин та унеможливило корупційні дії в сфері реєстрації прав.
З березня до пілотного проекту приєднаютьсятериторіальні управління юстиції Київської області. Також проект планується поширити на Чернівці, Калуш та Івано-Франківськ.

Обидва проекти значно скорочують черги, унеможливлюють корупцію та роблять сервіси зручними для громадян.

 

 

 

 

 

 

 

Законопроект №0944 від 27.11.2014 щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки с/г призначення.
Ухвалений ВРУ 5 березня 2015 (За-241).
Проблематика:
З 1 січня 2013 рокудіє нова система реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Право власності виникає після з моменту обов’язкової державної реєстрації цих прав в Державномуреєстрі речових прав на нерухоме майно.
Разом з тим, похідні речові права (право оренди, суперфіцій, сервітут, емфітевзис) на нерухомість, у тому числі на земельні ділянки, реєструються лише після державної реєстрації права власності на ці ділянки в новому реєстрі прав.
Натомість, реєстр формується поступово,за «заявниковим» принципом, що породжує ряд проблем, насамперед для сільгоспвиробників. 
Враховуючи значну кількість правочинів з землею, що здійснюються за участі нотаріуса, необхідно в законодавчому порядку забезпечити нотаріусам доступ до земельного кадастру.

Основні тези закону
-    Нотаріус під час вчинення нотаріальних дійта/або реєстраційних дій щодо земельної ділянки має доступ та користується Державним земельним кадастром у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;

-    Під час вчинення нотаріальних дій щодо земельної ділянки (крім посвідчення заповіту)нотаріус здійснює пошук у Державному земельному кадастрі(ДЗК) відомостей про зареєстровану земельну ділянку, формує витяг з (ДЗК) про земельну ділянку, перший примірник якого залишається у справі державної нотаріальної контори чи приватного нотаріуса;

-    Реєстрація похідного речового права на земельну ділянку сільськогосподарського призначення, право власності на яку виникло та було оформлено до 1 січня 2013 року, здійснюється одночасно з державною реєстрацією права власності на цю земельну ділянку;

-    на період до 1 січня 2018 року передбачена можливість державної реєстраціїправа оренди земельної ділянки на підставі заяви, поданої власником або набувачем похідних прав на таку ділянку, або уповноваженою ними особою, в електронній формі;

-    запроваджується адміністративна відповідальність за порушення законодавства про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень

Переглядів: 420 | Додав: Justycija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: