Неділя, 12.05.2024, 00:36

Мостиське районне управління юстиції

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Лютий » 17 » Образи та насильство в середовищі учнівської молоді
17:02
Образи та насильство в середовищі учнівської молоді

Сьогодні в українському суспільстві існує таке негативне явище, як насилля, тобто дія чи бездіяльність, що спричиняють або здатні спричинити фізичні, психічні ушкодження особистості.
У підлітковому віці діти схильні наслідувати поведінку, вчинки своїх рідних, кумирів, інших людей тощо. На  жаль, сучасні діти мають дуже багато прикладів розв’язання проблем дорослого життя за допомогою насильства. 
    Хлопці вдаються до агресивної поведінки, що є для них елементом самоствердження, демонстрації дорослості, змужніння, втричі частіше, ніж дівчата. 
    Дедалі частіше дитячі бійки переростають у жорстокі розправи, учасники яких часто перебувають під дією алкоголю й наркотиків. 
    П’ята частина дівчат «самостверджуються» також за допомогою кулаків. 
    Найнижчий показник бійок у першокурсників ВНЗ ІІІ–ІV рівнів акредитації в більшій мірі зумовлений підвищенням рівня соціальної зрілості студентів. Проте слід зауважити, що бійок серед хлопців цієї вікової категорії менше, порівняно з десятикласниками, а показник щодо бійок серед дівчат майже не змінився.
Знущання в школах – це один з найнебезпечніших видів насильства. Якщо діти потрапляють в такі ситуації кілька разів – це свідчить про те, що у школах потрібно змінити чимало. Сьогодні існують три способи попередити знущання, всі три потрібно застосовувати. Перший спосіб: загальні застереження до всіх учнів, емоційне та соціальне виховання. Друге застереження стосується учнів у групі ризику, і третє – до кривдників та їхніх жертв, їхній відсоток невеликий, однак ми стали свідками суттєвих проявів насильства. Насильство не стається лише в класі. Воно трапляється з учнями, які почуваються відокремленими від інших, які змінюються, стають сумними, починають гірше навчатись. 


Начальник управління юстиції                                                          М.М. Гандз

 

Переглядів: 447 | Додав: Justycija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: