П`ятниця, 10.05.2024, 00:57

Мостиське районне управління юстиції

Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Квітень » 15 » Набув чинності Закон України "Про посилення відповідальності за правопорушення у сфері ЖКХ
16:29
Набув чинності Закон України "Про посилення відповідальності за правопорушення у сфері ЖКХ
З 5 лютого 2011 року в Україні набрав чинності Закон №2924-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у житлово-комунальному господарстві». Закон було опубліковано в офіційному виданні «Голос України».

Законодавчим актом Кримінальний кодекс доповнено новою статтею 270-1 «Умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства».

В частині 1 цієї статті зазначено, що умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства, якщо це призвело або могло призвести до неможливості експлуатації, порушення нормального функціонування таких об'єктів, що спричинило небезпеку для життя чи здоров'я людей або майнову шкоду у великому розмірі, - карається штрафом від ста до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Часина друга цієї статті передбачає , що ті самі дії, вчинені повторно або загальнонебезпечним способом, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

В разі вчинення дій, передбачених частинами першою або другою цієї статті, якщо вони спричинили майнову шкоду в особливо великому розмірі або загибель людини чи інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років.

Під об'єктами житлово-комунального господарства в цій статті слід розуміти житловий фонд, об'єкти благоустрою, теплопостачання, водопостачання та водовідведення, а також їх мережі чи складові (кришки люків, решітки на них тощо).

Майнова шкода вважається заподіяною у великих розмірах, якщо прямі збитки становлять суму, що в триста і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, а в особливо великих розмірах - якщо прямі збитки становлять суму, що в тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян".
Також внесено зміни до статті 194-2 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Так за знищення або пошкодження зелених насаджень, окремих дерев, чагарників, газонів, квітників та інших об'єктів озеленення в населених пунктах, невжиття заходів для їх охорони, а також самовільне перенесення в інші місця під час забудови окремих ділянок, зайнятих об'єктами озеленення передбачено відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб або фізичних осіб - підприємців - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Спеціаліст 1-ї категорії РУЮ
Поліщак М.В.
Переглядів: 795 | Додав: Justycija | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: