Неділя, 12.05.2024, 16:32

Мостиське районне управління юстиції

Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Серпень » 16 » Набрав чинності Закон України "Про організації роботодавців, їх об'єднання, права і гарантії їх діяльності"
10:18
Набрав чинності Закон України "Про організації роботодавців, їх об'єднання, права і гарантії їх діяльності"
05.08.2012р. набрав чинності Закону України "Про організації роботодавців, їх об'єднання, права і гарантії їх діяльності". Закон  складається з десяти розділів, враховуючи прикінцеві положення. Закон України «Про організації роботодавців» від 24.05.2001р. № 2436-ІІІ, який діяв до цього, втратив чинність.
Зазначеним Законом визначено особливості правового регулювання, засади створення та діяльності організацій роботодавців, об’єднань організацій роботодавців, основні принципи їх взаємодії з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, професійними спілками, об’єднаннями громадян.
Дія цього Закону поширюється на роботодавців, організації роботодавців,  об’єднання організацій роботодавців (в тому числі на ті, що утворені до набуття чинності цим Законом), а також на відносини, що виникають між роботодавцями, організаціями роботодавців, їх об’єднаннями, та органами державної влади, місцевого самоврядування у межах їх повноважень, визначених законодавством, а також профспілками, їх організаціями, об'єднаннями.
Також, його норми містить важливі для роботодавців новації. Так, враховуючи міжнародний досвід, вводиться принцип аполітичності. Тобто, особи, що очолюють політичні партії або політичні об’єднання не можуть одночасно очолювати організації роботодавців. Враховуючи закон "Про соціальний діалог в Україні”, вводиться поняття соціального діалогу та репрезентативності організацій роботодавців як здатності вести діалог із владою. 
Статути (положення) організацій роботодавців, їх об'єднань мають бути приведені у відповідність із цим Законом протягом п'яти років з дня набрання ним чинності. Реєстрація змін до статуту (положення), пов'язаних з набранням цим Законом чинності, здійснюється без справляння плати за реєстраційні дії протягом п'яти років з дня набрання чинності цим Законом.
У зв’язку з прийняттям цього Закону внесено відповідні зміни до Законів України «Про громадські об’єднання», «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», «Про професійно-технічну освіту», «Про вищу освіту» , «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» тощо.
Даний Закон спрямований на підвищення ролі організацій роботодавців, об’єднань організацій роботодавців під час формування та реалізації державної соціальної, економічної політики, регулювання соціальних, економічних, трудових відносин та участі у соціальному діалозі.

Начальник реєстраційної служби                                   Н.І.Голуб

Переглядів: 893 | Додав: Justycija | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: