Понеділок, 13.05.2024, 08:55

Мостиське районне управління юстиції

Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Серпень » 14 » Якщо ти хочеш покращити умови життя для себе і своєї сім'ї - профспілка чекає на тебе: ти потрібний профспілці і профспілка потрібна тобі!
15:44
Якщо ти хочеш покращити умови життя для себе і своєї сім'ї - профспілка чекає на тебе: ти потрібний профспілці і профспілка потрібна тобі!
Якщо ти хочеш покращити умови життя для себе і своєї сім'ї - профспілка чекає на тебе: ти потрібний профспілці і профспілка потрібна тобі!
Чи потрапляв ти хоч один раз у ситуацію, коли:
• тобі несвоєчасно виплачували зарплату?
• ціни зростали швидше, ніж твоя зарплата?
• ти і твої колеги по роботі хворіли через шкідливі умови праці?
• людей незаконно звільняли чи скорочували?
• житлові проблеми заважали твоєму нормальному існуванню?
• тебе опановувало почуття безвихідності та неможливості щось змінити на роботі?
Чи намагався ти знайти вихід із цієї ситуації? Чи задумувався ти над тим, що є реальна сила, яка може допомогти тобі? А тому, настав час змінити ставлення людей до профспілок та їх ролі в житті кожного працівника! Профспілка - це об'єднання працівників, яке дозволяє їм впливати на соціальну політику підприємства.
Профспілка - це встановлення „правил гри” на підприємстві, якому ти працюєш, через участь в укладенні колективних договорів та трудових угод.
 Профспілка - це кваліфікована юридична допомога, захист інтересів працівників в судах та перед органами державної влади у випадку незаконних дій роботодавця чи адміністрації.
Профспілка - це незалежна від держави, роботодавця і його адміністрації організація працівників. Вона утворюється для захисту наших з Вами соціальних і економічних інтересів. Профспілка дбає про створення умов для всебічного і гармонійного фізичного розвитку людей праці та їх духовного зростання.
Профспілка має право перевіряти роботу закладів торгівлі, громадського харчування, охорони здоров'я, дитсадків, гуртожитків, транспортних підприємств та підприємств побутових послуг, що належать підприємству або, які його обслуговують.
У багатьох людей слово "профспілка" (з досвіду радянських часів), як правило, асоціюється із розподілом профспілкових путівок, роздачею святкових подарунків на Новий рік та 8 Березня та з обов'язковою сплатою членських внесків. І це зрозуміло, адже за часів Радянського союзу реалії були абсолютно інші. В комуністичному суспільстві, де не було місця для приватної власності, а все належало державі, просто не могло бути утисків трудової людини, на зразок невиплати заробітної плати чи незаконного звільнення. А тому, і роль профспілки була іншою – „організовувати дозвілля на виробництві”. 
Але зі здобуттям Україною незалежності та з переходом до ринкової економіки зі своїми суворими законами, змінилися і умови праці. Для нас стали звичними такі явища, як затримка виплати заробітної плати, або взагалі її невиплата, незаконне звільнення, жахливі умови праці, які часто ведеть до травматизму, а подекуди мають і летальні наслідки, невідповідність заробітної плати прожитковому мінімуму. Крім того, умови праці та її оплата, у зв”язку зі зміною власності, у більшості випадків залежить тепер не від держави, а від приватного власника. За таких умов саме профспілка, а не держава, має стати основним, а головне дієвим захисником трудових прав людини найманої праці.
В Німеччині, наприклад, на більшості промислових підприємств навіть затвердження меню в заводських їдальнях проводиться за участі профспілки!
В Європейських країнах профспілки добиваються створення безпечних умов праці!
Профспілки пильно стежать, щоб заробітна плата відповідала зростанню цін, щоб соціальні гарантії дозволяли людині бути впевненій у завтрашньому дні.
Профспілка дбає про створення умов для всебічного і гармонійного фізичного розвитку людей праці та їх духовного зростання.
Профспілка має право перевіряти роботу закладів торгівлі, громадського харчування, охорони здоров'я, дитсадків, гуртожитків, транспортних підприємств та підприємств побутових послуг, що належать підприємству або, які його обслуговують.
Якщо ти сам не захистиш свої права, то цього для тебе ніхто не зробить!
В центрі уваги профспілки - все життя людини! 
Ніхто не зможе змінити наше життя на краще, крім нас самих. 
Профспілки – за соціальну справедливість! 
Держава для людини, а не людина для держави! 
Порядок - Справедливість — Стабільність!



Провідний спеціаліст  реєстраційної служби                                                               Л.Р.Яворська

Переглядів: 941 | Додав: Justycija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: