Субота, 11.05.2024, 06:22

Мостиське районне управління юстиції

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 19 » Інформація з Державного реєстру прав на нерухоме майно
14:12
Інформація з Державного реєстру прав на нерухоме майно


Після набрання чинності Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень видаватиметься у формі витягу, інформаційної довідки та виписки. 

Відповідно до п. 5 Порядку надання витягів з Державного реєстру прав на нерухоме майно затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від  22 червня 2011 року №703 витяг містить відомості про державну реєстрацію права власності та інших речових прав на нерухоме майно, обтяження таких прав.

Такий витяг надається за заявою:

1.     Власника (власників) нерухомого майна або їх уповноважених осіб.

2.     Спадкоємців (правонаступників - для юридичних осіб) або їх уповноважених осіб.

3.     Особи (осіб), в інтересах якої (яких) встановлено обтяження, або їх уповноважених осіб.

Виписка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно надається за заявою власника або правоволодільця та містить інформацію про осіб, які отримали відомості про права та обтяження прав на нерухоме майно, що йому належить.

Інформаційну довідку з Державного реєстру прав на підставі письмового запиту мають право отримувати суд, органи місцевого самоврядування, внутрішніх справ, прокуратури, державної податкової служби, Служби безпеки України та інші органи державної влади (посадові особи), якщо запит зроблено у зв'язку зі здійсненням ними повноважень, визначених законом.

Орган державної реєстрації прав відмовляє в наданні витягу та інформаційної довідки, якщо заявник відповідно до законодавства не має права на отримання такої інформації.

Крім того, в Законі встановлено перелік випадків видачі уповноваженим органом свідоцтв про право власності на нерухоме майно. Наприклад, фізичним та юридичним особам - на новозбудовані, реконструйовані об’єкти нерухомого майна, юридичним особам - у разі внесення до статутного капіталу об’єктів нерухомого майна їх засновниками, у разі видалення окремого об’єкта нерухомого майна зі складу об’єкта нерухомого майна, що складається із двох або більше об’єктів, тощо.

 

 

 

Провідний спеціаліст відділу державної

реєстрації прав на нерухоме майно                                                          А.А.Зарічна

Переглядів: 846 | Додав: Justycija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: