П`ятниця, 10.05.2024, 21:58

Мостиське районне управління юстиції

Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Березень » 28 » Довідкова інформація з обліку і систематизації законодавств
16:43
Довідкова інформація з обліку і систематизації законодавств


Нормативна база:

-         підпункт 18, 19 п. 10, 11 «Загального положення про юридичну службу міністерства, іншого органу виконавчої влади, державного підприємства, установи, організації», що затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 року № 1040 (далі Загальне Положення);

-         Указ Президента України "Про  порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності” від 10.06.1997 № 503;

-          «Положенням про порядок здійснення обліку та систематизації законодавства в органах та установах юстиції України»,  затверджено наказом Міністерства юстиції України від 15 квітня 2004 р. N 31/5.

Пунктом 10 Загального Положення передбачено, що юридична служба міністерства, іншого органу виконавчої влади, державного підприємства, установи, організації:

- веде облік актів законодавства і міжнародних договорів України;

- забезпечує підтримання їх у контрольному стані та зберігання;

- збирає інформацію про офіційне оприлюднення актів законодавства в друкованих виданнях.

Указом Президента України "Про  порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності” від 10.06.1997 № 503 (зі змінами і доповненнями) визначено офіційні друковані видання в яких  оприлюднюються прийняті  нормативно-правові акти. Такими виданнями визнано :

- «Офіційний вісник України», «Офіційний вісник Президента України», «Відомості Верховної Ради України»,  газета «Урядовий курєр»,  газета «Голос України».

            Оприлюднення актів в інших друкованих виданнях не носить офіційного характеру.

Що слід пам’ятати

До контрольного примірника акта вносяться відмітки  про зміни, доповнення, визнання акта (статті, пункту) таким, що втратив чинність. Відмітка повинна містити інформацію про вид, номер і дату прийняття акта,  офіційне джерело його опублікування, яка зазначається з дотриманням наступної послідовності:

ЗУ від 15.04.2006, № 1636-XII*, ОВУ, 2006, № 10, ст.649**

*Акт законодавства яким внесено зміни   ** Офіційне джерело опублікування           

                                                                      акта законодавства яким внесено                        

                                                                       зміни

Контрольні позначки до всього акта в цілому (вид, дата, номер акту яким внесені зміни)   проставляються на верхній частині поля першої сторінки акта, до якого внесені зміни та доповнення, а при значній кількості відміток – на окремому аркуші, що вклеюється на початку акта. 

У разі виключення абзац, частина або ж стаття акта  перекреслюються по діагоналі суцільною лінією і робиться відмітка про виключення з посилкою на акт законодавства, на підставі якого внесено такі зміни (зазначається його вид, орган, який видав, дату прийняття, номер та джерело опублікування).

Окремі речення, слова та цифри у разі їх виключення з тексту акта - перекреслюються горизонтальною суцільною лінією відповідно до їх розташування у тексті.

У разі викладення акта законодавства або окремих його складових у новій редакції  абзаци, частини перекреслюються пунктиром по діагоналі.

Окремі речення, слова та цифри (у разі їх заміни або ж викладення в новій редакції) перекреслюються горизонтальною пунктирною лінією відповідно до їх розташування в тексті.

При доповненні складових акта законодавства після відповідного  пункту, частини, абзацу, на які посилається законодавець у законі щодо  внесення змін, у тексті акта проставляється відмітка «Доп.». 

Звертаємо увагу, коли текст змін друкується на окремому аркуші паперу і вклеюється в текст акта (такі вклейки робляться спеціалістом у контрольні примірники кодексів управління юстиції) обов’язково на звороті вклейки прописується вид акту, орган, який його видав, дату прийняття, номер та джерело опублікування. Одночасно відповідні відмітки вносяться і у текст самого акта. 

Інформація про внесення змін у текст акта повинна вноситися  кульковою ручкою синього або чорного кольору. 

Спеціаліст 1-ї категорії РУЮ

Поліщак М.В.

Переглядів: 699 | Додав: Justycija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: