Понеділок, 13.05.2024, 19:14

Мостиське районне управління юстиції

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Лютий » 5 » Державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва
12:26
Державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва
Державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва проводиться у порядку, встановленому для державної реєстрації прав щодо нерухомого майна, право власності на яке заявлено вперше, з урахуванням особливостей.
Державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва проводиться за наявності державної реєстрації речового права на земельну ділянку, на якій розташований такий об’єкт, за заінтересованою особою.
У разі проведення державної реєстрації права власності на об’єкт незавершеного будівництва заінтересованою особою є особа, яка здійснює його будівництво.
Для проведення державної реєстрації права власності на об’єкт незавершеного будівництва заявник подає органові державної реєстрації прав:
1. заявник під час подання заяви про державну реєстрацію пред’являє органові державної реєстрації прав документ, що посвідчує його особу.
     У разі подання заяви про державну реєстрацію заінтересованою особою особисто така особа, крім документа, пред’являє органові державної реєстрації прав реєстраційний номер облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб — платників податків, крім випадків, коли фізична особа через свої релігійні або інші переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податку, офіційно повідомила про це відповідні органи державної влади та має відмітку в паспорті громадянина України.
       У разі подання заяви про державну реєстрацію уповноваженою особою така особа, крім документа, пред’являє органові державної реєстрації прав документ, що підтверджує її повноваження.
2. документ, що посвідчує речове право на земельну ділянку, та завірену в установленому порядку копію примірника кадастрового плану земельної ділянки на паперовому носії;
3. документ, що відповідно до законодавства надає право на виконання будівельних робіт;
4. документ, що підтверджують виникнення, перехід та припинення права власності та інших речових прав на нерухоме майно.
      Якщо відповідно до законодавства право на виконання будівельних робіт виникає з моменту повідомлення уповноважених органів, заявник, крім документів, подає органові державної реєстрації прав копію документа, що відповідно до законодавства підтверджує факт повідомлення.
   Для проведення державної реєстрації права власності на об’єкт незавершеного будівництва заявник, крім документів, подає органові державної реєстрації прав документ, що містить технічну характеристику такого об’єкта нерухомого майна і формується за результатами проведення його технічної інвентаризації
        Під час проведення державної реєстрації права власності на новостворений об’єкт нерухомого майна після завершення будівництва та у випадках, передбачених законодавством, прийняття в експлуатацію об’єкта незавершеного будівництва, право власності на який зареєстровано відповідно до вимог цього Порядку, державний реєстратор не відкриває новий розділ Державного реєстру прав та реєстраційну справу на такий об’єкт нерухомого майна.

Провідний спеціаліст відділу 
державної реєстрації речових прав
на нерухоме майно                                                                            А.А. Собіль

Переглядів: 1261 | Додав: Justycija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: